Založ si blog

Boj Bratislavy proti vizuálnemu smogu – Rengl

Dnes som išiel po ulici a na dobre známych plagátovacích stĺpoch videl tento plagát.rengl ponuka prace Firma Rengl (predtým Parea) prevádzkuje tieto škaredé staré plagátovacie valce hľadá lepiča plagátov. Firma Parea je tu odjakživa, pred pár rokmi jej sieť kúpila česká firma Rengl. Firma na svoju prezentáciu a argumentáciu voči obciam a mestám používa dojemný príbeh, že prostredníctvom jej sa zbavíte ilegálneho výlepu plagátov v celej obci http://www.rengl.cz/pro-mesta-a-obce . Rengl poskytne plochy a rôzni nezbedníci ako napr.v Bratislave Elam klub prestanú lepiť plagáty kde kade a budú lepiť len na ich super plochy. Plochy, za ktoré si pýtajú peniaze, plochy o ktoré sa nestarajú (tomuto niekto verí? 90te roky sa vrátili?)….  Valce sú po celom meste, často sú naklonené tak že sa môžu prevrhnúť. Sú povolené ako zvláštne užívanie komunikácie (rovnako ako Pre Sent). Firma sa o svoju budúcnosť zrejme nebojí, povolenie bolo zjavne predĺžené…

Pripomíname, že povolenie, t.j. rozhodnutie o zvláštnom užívaní komunikácie podľa cestného zákona vydáva Oddelenie koordinácie dopravných systémov, referát cestného správneho orgánu maximálne na 1 rok. Vedúcou spomínaného oddelenia je Tatiana Kratochvílová. Táto funkcia má dlhé roky splnomocnenie od primátora, takže povolenia podpisuje dotyčná osoba, pri Kratochvílovej to nebude inak. Príslušnou referentkou bola v minulosti zväčša p.Slimáková, resp. p.Hájková (mimochodom poslankyňa v Petržalke).

Žiadateľ nemá žiadny právny nárok na jeho vydanie, či predĺženie, je to na dobrovoľnom rozhodnutí cestného správneho orgánu. (Mesto spravuje komunikácie I. a II.,v niektorých prípadoch III.triedy). Žiadateľ musí zaplatiť poplatok podľa VZN 15/2012, čo napr. Pre Sent obchádzal, keď tvrdil, že jeho zariadenia nie sú reklamné, ale informujú len o podujatiach. Žiadateľom prostr. 211-ky nechcelo oddelenie miestnych daní sprístupniť výmer, s odôvodnením že podlieha daňovému tajomstvu, no zvnútra mesta sme to mali potvrdené…. Mesto vyžaduje od žiadateľa len počty kusov s popisom lokality, orientačnú mapku (pri Pre Sent ani to) a žiadosť. Žiadny statický posudok, pritom mnohé stĺpy Rengl sa nakláňajú tak, že to vidí aj slepý.

rengl kolazPozornosť všetkých sa upriamila len na firmu Pre Sent, ale sú tu aj iní. Okrem Renglu tu máme Qex so svojimi striebornými trojnožkami, EWE červené trojnožky a tiež telefónne búdky, ktoré sú tiež zvláštnym užívaním komunikácie a dokonca majú svoj vlastný bod v spomínanom VZN. Firma s búdkami sídli v Karibiku a mestu ani mestským častiam neplatí roky ani euro, o búdy sa nestará…. ale o tom niekedy nabudúce.

Dnes je presne 7 mesiacov od nástupu nového primátora, ktorý vyhral aj preto, že sľúbil skoncovať s reklamou v Bratislave. Je 7 mesiacov málo? Nemyslíme si. Úsudok nech si spraví každý sám.

Petržalka „vtipným spôsobom“ propaguje novú parkovaciu politiku

08.09.2015

Dnes reklama v Bratislave dosiahla nový vrchol. Informovala o tom stránka bratislava24.sk. Nieže by jej nebolo dosť, väčšinou nelegálnej, no dnes sa objavila nová LEGÁLNA. Objednala si ju mestská časť Petržalka od agentúry W.R.P.R. s. r. o. za 23 400,-. http://www.petrzalka.sk/zmluva/zmluva-o-poskytnuti-sluzby-5/ Táto PR agentúra patrí Ivanovi Rudolfovi, bývalému hovorcovi [...]

Nesrovnalove nové šaty. Alebo kto druhému jamu kope, sám do nej spadne.

21.07.2015

Nesrovnal ako kandidát bol najväčším bojovníkom proti vizuálnemu smogu, kampaň na primátora začal tým, že v júli 2014 oblepil Bratislavu kampaňou kandidát na primátora. Napriek tomu, že zákon o voľbách do orgánov samosprávy obcí 346/1990 Zb. ý v par. 30 ods. (2) hovorí: „Kampaň sa začína 17 dní a končí sa 48 hodín pred začiatkom volieb. Vedenie kampane [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 35459x
Priemerná čítanosť článkov: 11820x

Autor blogu

Kategórie